17.11.2021

Rolety Deň-Noc a ich výhody

Spomedzi mnohých typov roliet sú najobľúbenejšie rolety Deň-Noc, teda systém roliet day & night. Čo znamená tento pojem? Ide o špecifický typ roliet, ktoré pozostávajú zo striedajúcich sa pruhov. Niektoré pásy sú vyrobené zo zatemňovacej látky, iné sú priehľadné. Tento systém vám umožňuje znížiť množstvo slnečného žiarenia vstupujúceho do miestnosti a zároveň zabezpečiť prístup prirodzeného svetla. Niet divu, že v oknách bytov a domov sa čoraz častejšie nachádzajú práve funkčné rolety Deň-Noc. Aké sú ďalšie výhody týchto roliet? Oplatí sa ich použiť na okná?

Rolety Deň-Noc


Rolety Deň-Noc a ich výhody

Obsah:

  • Čo sú to rolety Deň-Noc?
  • Oplatí sa zvoliť si rolety Deň-Noc?
  • Typy roliet Deň-Noc
  • Výhody roliet Deň-Noc

V tomto článku sa dozviete, čo sú to rolety Deň-Noc, aké sú výhody tohto typu okenného krytu a aké varianty máte na výber.



Rolety deň-noc mini s lankom



Čo sú to rolety Deň-Noc?

Systém roliet Deň-Noc má mnoho výhod. Jedným z najdôležitejších je použitie dvojvrstvovej tkaniny. Práve vďaka vodorovným pruhom s rôznou priepustnosťou svetla je možné pohodlne regulovať mieru slnečného žiarenia v miestnosti. Roleta Deň-Noc umožňuje úplne zakryť okno, ponechať polopriehľadnú roletu alebo ju úplne zdvihnúť. Tieto rolety poskytujú intímnu atmosféru a komfortné podmienky v interiéri. Látka roliet Deň-Noc má striedavé pruhy, ktoré sa používajú na reguláciu svetla. Toto riešenie umožňuje vytvoriť v interiéri jedinečnú atmosféru. Ďalšou výhodou je jednoduchá montáž.



Rolety deň-noc v kazete



Oplatí sa zvoliť si rolety Deň-Noc?

Napriek tomu, že rolety Deň-Noc majú nepochybne veľa výhod, je potrebné spomenúť aj nevýhody. Rolety v prvom rade umožňujú okno čiastočne zakryť, zatemniť alebo úplne odkryť. Niektorí ľudia sú presvedčení, že úplné zatemnenie nie je možné. To sa môže ukázať ako pravda, ak si vyberieme nekvalitné rolety. Pri rozhodovaní o kúpe roliet Deň-Noc priamo od výrobcu si môžeme byť istí, že si vyberáme prvotriedny produkt. Pre niekoho môže byť napríklad nevýhodou aj vzhľad okna zvonku. Je to vec vkusu.

Treba zdôrazniť, že rolety Deň-Noc je možné použiť vo všetkých miestnostiach: spálňa, obývačka, kuchyňa, kúpeľňa, detská izba a podobne. Ide o okenné kryty, ktoré spôsobili doslova revolúciu na trhu. Takmer cez noc sa stali populárnymi. Vyzerajú esteticky, sú vysoko funkčné, pruhy sa dajú ľubovoľne nastaviť, čím získavajú naozaj široké možnosti pri zatemňovaní okien.


Rolety deň-noc nástenné



Typy roliet Deň-Noc

Čo je dôležité, rolety Deň-Noc sú dostupné vo viacerých variantoch. Vybrať si samozrejme môžete aj z veľkej škály farieb, spôsobov prevedenia, či niekoľkých druhov montáže. Výber sa oplatí dôkladne zvážiť, pretože od neho závisí vaša neskoršia spokojnosť. Existujú rolety Deň-Noc:

  • klasické
  • neinvazívne
  • v kazete

Klasické voľne visiace rolety sa priskrutkujú na stenu alebo na rám okna. Obzvlášť vhodné sú na veľké okná. Neinvazívne rolety Deň-Noc sa montujú jednoducho. Sú uchytené na hákoch a tak nedochádza k poškodeniu rámu okna. Medzi najelegantnejšie riešenia patria rolety Deň-Noc v kazete. Majú špeciálne vodiace lišty, ktoré perfektne držia vo zvolenej polohe, látku ukryjú do kazety, takže sa po čase nezašpiní.

Výhody roliet Deň-Noc

Ako sme už spomenuli, rolety Deň-Noc majú mnoho výhod a okrem vyššie uvedených stojí za zmienku aj ich univerzálnosť. Sú ideálne doslova do každej miestnosti a umožňujú vám nastaviť množstvo svetla vstupujúceho do miestnosti. Sú ideálne pre všetky ročné obdobia, zatiaľ čo iné typy roliet môžu plniť svoju funkciu len čiastočne. Rolety Deň-Noc majú široké možnosti regulácie. Ďalšou výhodou je jednoduchosť montáže. Roleta sa dá presúvať z okna na okno. Ich zaujímavý vzhľad z nich robí naozaj dekoratívny prvok interiéru.

Nevýhodou roliet Deň-Noc môže byť ich cena. A hoci v skutočnosti stoja o trochu viac ako bežné látkové rolety, rozdiel nie je až taký dramatický. A čo viac, do roliet Deň-Noc sa oplatí investovať, pretože sú odolné a môžu vydržať dlhšie ako tradičné rolety. Pri výbere tých správnych roliet do vášho interiéru sa treba riadiť vašim vlastným vkusom a estetikou miestnosti.

Rýchle dodanie!

Rýchle dodanie zaručené vďaka kuriérskej dodávke

BEZPEČNOSŤ TRANSAKCII

Šifrované pripojenie zabezpečené certifikátom SSL

Záruka vysokej kvality

Bezproblémové vrátenie 14 dní od dátumu nákupu a 2 roky záruka