10.11.2021

Koľko stoja drevené žalúzie?

Drevené žalúzie sú čoraz častejšou voľbou do domov či bytov. Predtým, ako sa však pre ne rozhodneme, sa oplatí zistiť, koľko stoja drevené žalúzie a čo ovplyvňuje ich konečnú cenu. Poradíme vám, aké parametre sú dôležité v prípade drevených žalúzií.


Drevené žalúzie


Koľko stoja drevené žalúzie?

Obsah:

  • Čo sú drevené žalúzie?
  • Drevené alebo hliníkové žalúzie?
  • Druh a farba dreva
  • Drevené žalúzie – cena


Drevená žalúzia 25 mm




Čo sú drevené žalúzie?

Drevené žalúzie sa vyrábajú z vodorovných líšt, známych aj ako lamely. Sú navzájom spojené šnúrkami alebo špeciálnymi páskami. Vďaka tomu sa dajú voľne zrolovať vertikálne a horizontálne nastavovať. Ak chcete mať kontrolu nad tým, koľko slnečného svetla do danej miestnosti vstupuje, postačí horizontálne nastavenie uhla lamiel. Drevené žalúzie je možné pripevniť na stenu, strop alebo rám okna.


Hliníkové žalúzie



Drevené alebo hliníkové žalúzie?

Žalúzie sú čoraz častejšie vyberané ako okenné kryty. V minulosti boli najobľúbenejšie rolety, dnes sú to drevené žalúzie. Vďaka nim môžete v interiéri navodiť jedinečnú atmosféru. Mnoho ľudí však stojí pred dilemou, či zvoliť drevené alebo hliníkové žalúzie.

Hneď na úvod je vhodné zdôrazniť, že žalúzie sa inštalujú z dôvodu zníženia množstva slnečného žiarenia vstupujúceho do miestnosti. Aj vďaka nim si dokážeme zabezpečiť intimitu v dome či byte. Žalúzie sú nepochybne aj zaujímavou dekoráciou, ktorá dokáže dotvoriť dizajn interiéru. Žalúzie preto vyberáme s dôrazom na fakt, aby spolu ladili s interiérom miestnosti.

Nedá sa jednoznačne povedať, či budú lepšie hliníkové alebo drevené žalúzie. Všetko závisí od štýlu, ktorý dominuje v miestnosti. Ak je náš interiér elegantný, drevené žalúzie bude tou správnou voľbou. Drevo sa dokonale hodí aj k škandinávskemu, rustikálnemu či minimalistickému štýlu. Byt v modernom štýle možno zladiť aj s hliníkovými žalúziami.


Drevená žalúzia 50 mm




Druh a farba dreva

V súčasnosti máme na výber širokú škálu drevených žalúzií. Farbu aj druh dreva môžeme zladiť so štýlom miestnosti, v ktorej chceme drevené žalúzie použiť. Avšak treba myslieť na to, že drevo s rovnakým názvom na podlahu a na žalúzie sa môže líšiť farbou a štruktúrou.


Drevené žalúzie - cena

Za akú cenu si dokážete zaobstarať drevené žalúzie? Vaše celkové náklady budú samozrejme závisieť od viacerých parametrov, preto nie je možné poskytnúť univerzálnu cenu drevených žalúzií. Berieme do úvahy viacero faktorov ako napríklad veľkosť žalúzií - čím väčšie okná, tým širšie budú žalúzie, druh dreva, z ktorého sú lamely vyrobené, šírku lamiel, tvar žalúzií - neštandardné tvary, napr. šesťuholníky alebo trojuholníky sú oveľa drahšie ako klasické obdĺžnikové žalúzie, spôsob montáže žalúzií, montáž bočných vedení a pod.

Nepochybne sa oplatí prezrieť ponuku drevených žalúzií v internetovom obchode, nakoľko ceny sú zaujímavejšie ako v prípade kamenných predajní. Drevené žalúzie si môžete objednať aj na mieru.

Rýchle dodanie!

Rýchle dodanie zaručené vďaka kuriérskej dodávke

BEZPEČNOSŤ TRANSAKCII

Šifrované pripojenie zabezpečené certifikátom SSL

Záruka vysokej kvality

Bezproblémové vrátenie 14 dní od dátumu nákupu a 2 roky záruka