06.10.2021

Čo sú okenné plisé?

Okenné plisé je tiež známe ako skladaná plisovaná roleta. V súčasnej dobe je to jedna z najmodernejších a najštýlovejších metód zakrytia okien. Okenné plisé sú čoraz častejšie vyberané pre domy, firemné budovy, inštitúcie alebo bytové domy. Sú ale vhodné pre všetky okná? Čo to presne je? Vysvetlíme Vám!


Rolety plisované / plisé


Čo sú okenné plisé?

Okenné plisé je tiež známe ako skladaná plisovaná roleta. V súčasnej dobe je to jedna z najmodernejších a najštýlovejších metód zakrytia okien. Okenné plisé sú čoraz častejšie vyberané pre domy, firemné budovy, inštitúcie alebo bytové domy. Sú ale vhodné pre všetky okná? Čo to presne je? Vysvetlíme Vám!

Obsah:

  • Okenné plisé - čo je to?

  • Pre ktoré okná sú okenné plisé vhodné?

Z príspevku sa dozviete, ktoré okná budú vhodné pre plisé a kedy sa oplatí vybrať si tento typ okenných roliet.

Okenné plisé



Okenné plisé – čo to je?

Doposiaľ sa veľa ľudí rozhodovalo skôr pre tradičné záclony a závesy, nástenné rolety alebo vertikálne či horizontálne žalúzie. Okenné plisé, ktorým sa hovorí aj plisované rolety alebo plisované žalúzie, predstavujú pre uvedené okenné dekorácie vážnu konkurenciu. Sú moderné, dajú sa použiť v bežných oknách v obytných priestoroch, ale aj v strešných oknách alebo v oknách s neštandardnými tvarmi a rozmermi. Veľkou výhodou je tiež fakt, že plisé je možné ľubovoľne upravovať. Práve to dáva výhodu moderným krytom okien oproti tradičným.

Plisé pripomínajú harmoniku vyrobenú z papiera alebo lepenky. Treba však zdôrazniť, že ide o odolné a veľmi moderné kryty okien. Na ich výrobu sa používajú pevné, vysokokvalitné materiály. Každý, kto sa rozhodol používať tento typ roliet vo svojich bytových či nebytových priestoroch, to pozná. Čo je dôležité, skôr, ako sa rozhodneme pre kúpu konkrétneho okenného plisé, je potrebné zvoliť si správny ovládací mechanizmus. Musí byť funkčný a mal by byť vyrobený z vysokokvalitných materiálov. Len vtedy zaručií pohodlné a bezproblémové používanie.

Plisé neinvazívne

Strešné plisé




S ktorými oknami sú okenné plisé kompatibilné?

Ako už bolo spomenuté, okenné plisé je možné použiť prakticky v každom okne - tiež pre okrúhle či trojuholníkové. Možno ich použiť aj na strešné okná. Existuje niekoľko typov plisé. Preto sa dajú ľahko prispôsobiť rôznym uhlom. Aké typy okenných plisé existujú?Ide predovšetkým o tieto:

  • plisé na strešné okná, ktoré sú vybavené vodiacimi lankami, ktoré ich držia blízko skla,

  • plisé regulované prostredníctvom neinvazívnych úchytov namontovaných v hornej a spodnej časti okna. V takom prípade sa plisé môže
    pohybovať v oboch smeroch,

  • okenné plisé invazívne namontované na okennom krídle. Pohybuje sa veľmi blízko skla.

Okenné plisé sú predovšetkým veľmi pohodlné na používanie a funkčnosť aj na neobvyklých miestach. Zároveň sú veľmi dekoratívne. Môžu byť použité v akýchkoľvek bežných a strešných oknách. Materiál, z ktorého sú tieto vyrobené, je vysoko kvalitný, vďaka čomu budú dlho plniť svoju funkciu. Nezáleží na type miestnosti alebo atypických oknách. Plisé sa hodia ku každému oknu a tak si ľahko vieme vybrať aj z tých najkvalitnejších materiálov.


Rýchle dodanie!

Rýchle dodanie zaručené vďaka kuriérskej dodávke

BEZPEČNOSŤ TRANSAKCII

Šifrované pripojenie zabezpečené certifikátom SSL

Záruka vysokej kvality

Bezproblémové vrátenie 14 dní od dátumu nákupu a 2 roky záruka