04.11.2021

Čo je lacnejšie - plisé alebo rolety Deň-Noc?

Každý kto je vo fáze výberu tých správnych okenných krytov chce, aby boli estetické, funkčné, kvalitné a zároveň dostupné za atraktívnu cenu. V súčasnosti sú najobľúbenejšie dva typy okenných krytov – rolety Deň-Noc a okenné plisé. Ktoré z nich stoja menej? Od čoho závisí cena týchto okenných krytov? Odpovieme vám.

Rolety plisované / plisé

Rolety deň - noc




Čo je lacnejšie - plisé alebo rolety Deň-Noc?

Obsah:

  • Plisé alebo rolety Deň-Noc – čo je lacnejšie?
  • Ktoré riešenie bude lepšie?
  • Rolety Deň-Noc alebo plisé – čo si vybrať?
  • Názory na cenové rozdiely plisé a rolety Deň-Noc
  • Plisé Deň-Noc - ceny riešenia
  • Cena roliet Deň-Noc

V tomto článku sa dozviete, ktoré rolety budú lepšou voľbou pri zakrývaní okien a ktoré vás vyjdú lacnejšie.

Okenné plisé

Rolety deň-noc nástenné




Plisé alebo rolety Deň-Noc – čo je lacnejšie

Cena roliet závisí predovšetkým od typu okenného krytu. Čím menej komplikovaný je daný model, mechanizmy rolety či spôsob jej montáže, tým nižšie konečné náklady môžete očakávať. Ak máte záujem o najlacnejšie riešenie, oplatí sa zvoliť mini rolety. Výroba aj montáž sú oveľa menej komplikované ako v prípade roliet v kazete a s vodiacimi lištami. Konečnú cenu ovplyvňuje aj montáž. Kryty, ktoré si môžete namontovať sami, sa vyznačujú nižšou cenou. Drahšie sú okenné kryty na montáž ktorých je potrebná pomoc odborníka.

 V posledných rokoch rastie záujem o plisé rolety a rolety Deň-Noc. Prvý aj druhý typ sa v porovnaní s tradičnými roletami odlišuje vyššou cenou, no môžeme počítať s väčšou funkčnosťou. Dôležitým faktorom, ktorý do značnej miery ovplyvňuje cenu roliet, je typ mechanizmu a materiál, ktorý zvolíme. Čím sú látky kvalitnejšie, tým je okenný kryt drahší. V prípade voľby dekoratívnych, reliéfnych a vzorovaných materiálov je potrebné rátať s tým, že sú tiež drahšie ako štandardné, jednofarebné rolety bez vzorov. Podobne to bude aj vtedy, keď máme záujem o špeciálny materiál, napríklad blackout (zatemňovací a pogumovaný). V popise každého poťahu sú potrebné informácie o materiáloch, takže presne viete, aké vnútorné rolety kupujete. 

Plisé neinvazívne

Rolety deň-noc v kazete




Ktoré riešenie bude lepšie?

Jedným z faktorov, ktorý ovplyvňuje cenu roliet, je veľkosť okien. Samozrejme, pravidlo je jednoduché – čím väčšie okno, tým vyššie náklady na samotnú roletu. Je to spôsobené tým, že je potrebné použiť viac látky a materiálov. Na vyššie náklady sa musíte pripraviť aj v prípade, ak okná majú neštandardný tvar alebo veľkosť.

Treba však pamätať na to, že ak sa o vaše plisé či iné typy roliet budete správne starať, budú vám slúžiť veľmi dlho. Kritériom výberu by preto nemala byť len cena. Plisé, tradičné rolety či iné okenné rolety z kvalitných látok pôsobia navyše esteticky, funkčne a elegantne.

Strešné plisé

Rolety deň-noc mini s lankom




Rolety Deň-Noc alebo plisé – čo si vybrať?

Plisé alebo rolety Deň-Noc? Ako obmedziť slnečné lúče prenikajúce do bytu? Toto sú otázky, ktoré si kladie väčšina našich zákazníkov. Čo sú to okenné plisé? Okenné plisé sú jedným z najbežnejších typov roliet, sú ideálne pre rozmerovo neštandardné okná na zníženie priepustnosti svetla. Zakryjú vybranú časť okna a sú veľmi univerzálnym typom roliet. Špeciálne úchyty umožňujú neinvazívnu montáž na konštrukčné prvky okna. Ako okenné plisé nainštalujeme, záleží len na nás, vieme si ich však ľubovoľne upraviť, napr. keď slnečné lúče prenikajú len do oblasti hornej alebo spodnej časti okna, roztiahneme ich vo vybranom bode. Plisé alebo bežné rolety? Plisé sa vyznačujú inou štruktúrou, sú rozhodne ľahšie ako bežné rolety a to všetko vďaka užším lištám a vodiacim lankám. Navyše si môžete vybrať z rôznych druhov materiálov na použitie: zatemňujúce (úplne redukujú slnečné lúče), priehľadné (s čiastočnou priepustnosťou svetla), prípadne termoizolačné.

Plisé alebo rolety Deň-Noc - názory na cenové rozdiely

Rolety Deň-Noc, teda predokenné rolety s inovatívnym systémom, využívajú dve vrstvy špeciálneho materiálu, ktorý sa vyznačuje rôznou priepustnosťou svetla v závislosti od úrovne osvetlenia v miestnosti. Môžu byť namontované na rám okna, strop alebo stenu. Systém Deň-Noc sa vyznačuje vysokou spoľahlivosťou, navyše sa takéto okenné rolety ľahko čistia. Tento systém je zároveň skvelým dekoratívnym prvkom v akomkoľvek štýle – modernom, eklektickom, ale aj klasickom či škandinávskom. Mechanizmus tohto typu okenných krytov zaručuje vysokú kvalitu a dlhoročnú prevádzku.

Systém tienenia okien Deň-Noc nie je rovnaký ako u obyčajných roliet. Obyčajné rolety sú najjednoduchšou formou okenných krytov, ktoré sú lacné a ľahko sa používajú. Zvyčajne sa montujú len na strop alebo stenu, ručne sa navíjajú na valček a materiál je ukrytý v charakteristických kazetách. Ide o systém s vysokou mierou porúch, ktorý je navyše veľmi problematické čistiť. Hoci sú používané vo všetkých typoch miestností, v ich prípade je priepustnosť slnečného žiarenia dosť vysoká. Vyznačujú sa pestrou farebnosťou a dizajnom, takže sa dajú prispôsobiť akémukoľvek štýlu miestnosti a v prípade rekonštrukcie a zmeny dizajnu interiéru je výmena tohto typu okenných krytov jednoduchou a lacnou možnosťou.

Plisé alebo okenné rolety? Všetko závisí od vašich potrieb. Ak si nie ste istí, ktoré riešenie bude ideálne pre váš byt alebo kanceláriu, najlepšie je kontaktovať nás, pokúsime sa vybrať riešenie, ktoré vyhovuje vašim individuálnym preferenciám.

Plisé Deň-Noc - ceny riešenia

Cena plisé Deň-Noc závisí od výberu konkrétnej ponuky. Náš e-shop ponúka typy plisé ako: okenné plisé, neinvazívne plisé a strešné plisé. V každej z týchto možností si navyše môžete vybrať z: hladké plisé, perleťové, bambusové, pogumované a originálne plisé. V ponuke nášho internetového obchodu nájdete: plisé na mieru, neinvazívne, invazívne - pripevnené na rám okna, termoizolačné dvojité a reflexné. Zoznámte sa s našou ponukou, ktorá je dostupná v hlavnom menu v záložke ROLETY PLISÉ.

Cena roliet Deň-Noc

Okenné rolety v kazete Deň-Noc nájdete v našom internetovom obchode v hlavnom menu pod nadpisom ROLETY - ROLETY V KAZETE. Systém Deň-Noc je dostupný vo variantoch ako: Arte malá (s vodiacimi lištami typu „C“), Arte veľká (s vodiacimi lištami typu „C“), Arte plochá (s plochými vodiacimi lištami). Ceny vybraných produktov nájdete na našej stránke po zadaní modelu, o ktorý máte záujem. Ak máte ďalšie otázky, kontaktujte nás telefonicky alebo e-mailom. Zodpovieme všetky vaše otázky na tému: okenné rolety (rolety v kazete), plisé, drevené a hliníkové žalúzie, drevené, kovové a plastové garniže, voľne visiace rolety, moskytiéry a iné.

Rýchle dodanie!

Rýchle dodanie zaručené vďaka kuriérskej dodávke

BEZPEČNOSŤ TRANSAKCII

Šifrované pripojenie zabezpečené certifikátom SSL

Záruka vysokej kvality

Bezproblémové vrátenie 14 dní od dátumu nákupu a 2 roky záruka