08.12.2021

Ako vybrať garniže

Garniže alebo závesové tyče na strop si môžete jednoducho objednať v našom eshope. V prípade, že si neviete s výberom vhodného produktu poradiť sami, sme tu pre vás. Môžete nás kontaktovať emailom alebo telefonicky a radi vám s výberom pomôžeme.

e-shope



Ako vybrať garniže

Garniže alebo závesové či záclonové tyče sú jedným zo základných interiérových doplnkov. V dnešnej dobe sú stále viac populárne rôzne typy záclon a závesov, často úplne zatemňovacích. Tieto závesy a záclony sa dávajú k oknám a balkónovým dverám aby efektívne zabránili vniknutiu svetelného žiarenia do interiéru. A práve tu sú potrebné kvalitné garniže, ktoré zabezpečia bezpečné uchytenie záclon a ich bezproblémové posúvanie. Pri správnom výbere je potrebné dbať na kvalitné materiály, spracovanie a samozrejme dizajnovú stránku. V ponuke eshopov je dnes dostatok možností aby ste garniže jednoducho zladili so štýlom vášho interiéru. Tieto garniže sú vhodné do obývačky, kuchyne, detskej izby, spálne, či inej interiérovej miestnosti. Nižšie sa pozrieme na konkrétne možnosti pri výbere garniží, resp. záclonových tyčí.


Stropné garniže



Stropné garniže

Stropné garniže alebo garniže na strop sú veľmi populárnou voľbou mnohých zákazníkov. Ide o koľajničkové stropné garniže. Na výber máte prevedenie s krytom alebo bez krytu. Koľajničky sú v prevedení jedno, dvoj alebo trojdrážkovom. Podľa výberu teda môžete zavesiť jednu, dve alebo tri záclony či závesy naraz. Voliteľné prevedenie je aj s oblúkovým zakončením, ktoré je vhodné pre špeciálne použitie. Ak si zvolíte prevedenie stropnej garniže s krytom, máte na výber mnoho farebných variant. Medzi najpopulárnejšie patria drevené vzory ako dub, jelša, sosna či mahagón. Výber je len na vás.


Drevené garniže



Drevené garniže

Drevené garniže patria medzi klasickú voľbu, ktorá má v našich končinách dlhoročnú tradíciu. Na výber máte rôzne veľkosti a množstvo farebných prevedení. Vybrať si môžete z farebnej dekorácie lakovaného dreva alebo fólie s imitáciou dreva. Pri drevených závesných tyčiach je ich hlavnou prednosťou naturálny vzhľad, ktoré sa skvele hodí do väčšiny interiérov. Drevo je skutočne nadčasový materiál, ktorým zaručene nič nepokazíte. Garniže do stropu z dreva sú zároveň cenovo dostupné a ich inštalácia je veľmi jednoduchá.

Kovové garniže



Kovové garniže

Kovové garniže sú častou voľbou do novostavieb alebo do interiérov s moderným štýlom. Vďaka svojmu zloženiu sú pevné a vďaka svojmu povrchu sa po nich záclony posúvajú veľmi jednoducho. Na výber je viacero farebných prevedení ako je napríklad nerezové prevedenie, biela či čierna farba. Veľmi zaujímavým dizajnovým prvkom pri tomto type garniží je ich zakončenie. Na výber máte viacero zaujímavých zakončení ako je napríklad guľa kryštáľ a iné. Pre vizuálnu predstavu si otvorte konkrétny produkt v našom eshope a môžete si tieto zakončenia prezrieť na vlastné oči. Garniže sú vyrobené veľmi precízne a tak si môžete byť istý ich kvalitou.

Dvojité garniže



Dvojité garniže


Dvojité garniže môžu byť koľajničkové, drevené alebo aj kovové. Ide o garniže na strop, ktoré budú podporovať viac ako jednu záclonu. To je vhodné v prípade ak chcete mať na okne viac typov záclon v rovnakom čase a chcete si regulovať úroveň presvetlenia miestnosti viacerými spôsobmi. Jednoducho tak viete mať napríklad zatiahnutú prvú záclonu, ktorá však prepúšťa isté množstvo svetla. Zároveň môžete mať druhú záclonu, ktorá bude odtiahnutá. A keď príde večer, zatiahnete aj druhú záclonu. Prípadne sa s tým môžete hrať a regulovať si presvetlenie danej miestnosti podľa vašich predstáv.

Rýchle dodanie!

Rýchle dodanie zaručené vďaka kuriérskej dodávke

BEZPEČNOSŤ TRANSAKCII

Šifrované pripojenie zabezpečené certifikátom SSL

Záruka vysokej kvality

Bezproblémové vrátenie 14 dní od dátumu nákupu a 2 roky záruka